Dutch Cranberry Group BV

De producent van diverse pure biologische sappen, siropen en marmelades.

Ons uit 4 personen bestaand familiebedrijf is gevestigd in Zevenbergen.

Sinds november 2016 produceren wij geheel klimaat neutraal onze producten. Op ons dak staan 100 zonnepanelen die ons bedrijf voorzien van de benodigde energie.

  

EKO keurmerk

EKO keurmerk

 

AL ONZE SAPPEN EN BIOLOGISCHE SIROPEN WORDEN VOORZIEN VAN EEN BPA-VRIJE SLUITING. 

Bekijk de website en volg ons op de voet of ontmoet ons op een van de markten of evenementen in het land.

 

 Afbeeldingsresultaat voor afbeelding nieuw

 Bezoek nu ook onze webshop en geniet nu nog meer van onze producten.

Koop Uw sap, siroop, jam en gedroogd fruit gewoon online.

Vandaag besteld = Morgen al in huis.

 

 

Wij verkopen onze cranberryproducten aan :

  • Groothandels in Nederland en daarbuiten
  • Natuurvoedings-, delicatessen- en reformwinkels
  • Biologische supermarkten
  • Horecabedrijven
  • Noten-en zuidvruchten groothandels
  • De consument door deelname aan allerlei markten, fairs en beurzen.
  • Bestellen via Internet kan ook: door ons een e-mail te sturen met Uw bestelling of gewoon onze webshop te bezoeken.
  • Heeft U interesse in onze producten, maar met Uw eigen private label; neem gerust contact met ons op. Wij bespreken graag met U de mogelijkheden.
  • Bent U op zoek naar een bedrijf dat voor U een sap, siroop of product ontwikkelt; dat doen wij ook graag voor U.

 

bedrijf01

 

 

 

 

De naam cranberry

cranberry

De Veenbes of Lepeltjesheide, beter bekend onder de naam Cranberry, is met de Blauwe bosbes in ons land de bekendste bosbes.

De historie van de cranberry gaat terug tot de zeventiende eeuw. De pelgrims die rond het jaar 1620 vanuit Europa bij Cape Cod aan de oostkust van de VS aankwamen, leerden namelijk van de indianen hoe zij inheemse vruchten en planten konden verbouwen en gebruiken. Als dank boden de nieuwkomers hen een oogstfeest aan met kalkoen en cranberry's. De bes kreeg de naam 'crane berry', naar de vorm van de bloesem van de struik. Deze doet denken aan de kop en snavel van de kraanvogel. 'Crane berry' werd al snel 'cranberry'.
Met dit dankfeest was een traditie geboren, die tegenwoordig als 'Thanksgiving' in stand wordt gehouden.

cranberry

Cranberry's komen van oorsprong uit Noord-Amerika. Al ver voor de Pilgrim Fathers werden de helderrode bessen door indianenstammen gebruikt. Zij aten de bessen met gedroogd hertenvlees en gebruikten de bes voor geneeskundige doeleinden. Hedendaags staat de Cranberry bij medici volop in de belangstelling. In de VS worden Cranberry's en Cranberrysap al generaties lang gebruikt ter ondersteuning van een gezond milieu in de blaas.

Tijdens de lange reizen in de tijd van de grote zeilschepen namen de kapiteins vaak vaten gevuld met Cranberry's mee. Door de lange reizen kon de bemanning een gebrek aan bepaalde vitamines krijgen. Gebrek aan vitamine C resulteerde voor de ongelukkige bemanning vaak tot scheurbuik en aangezien Cranberry's veel vitamine C bevatten, namen ze graag een voorraad Cranberry's mee aan boord.

turkey


Volgens een legende zouden de Cranberry's door een van deze schepen op Terschelling terecht zijn gekomen. Op de zandbanken van Terschelling zijn vele schepen vergaan. De lading dreef met de golven mee naar het strand. Jutters sleepten een vat met Cranberry's mee de duinen in en maakten hem open. Ze waren teleurgesteld, want ze dachten geestrijk vocht aan te treffen. Zodoende zouden de Cranberry's op Terschelling en van daaruit naar Vlieland en Ameland zijn gekomen. Inmiddels groeien er op alle Waddeneilanden wel cranberry's en is men bovendien volop bezig de cranberry's in Noord- Nederland (Drenthe en de Noordoost polder) aan te planten. De exclusiviteit van het alleen maar kunnen groeien op de Waddeneilanden is hiermee ten einde.

De Cranberry is een bodembedekkende struik met ranken die meer dan een meter lang kunnen worden en die snel een groot oppervlak kunnen bedekken. De relatief grote bolronde vruchten hebben een diep helderrode kleur en zijn 0,5 tot 2 cm in diameter.

cranberry

De planten bloeien aan het eind van de zomer en geven mooie roze gekleurde velden. In september en oktober worden de bessen geoogst. Hiervoor bestaan twee manieren, namelijk droge en natte oogst. Bij de droge oogst, die ook bij de wildpluk plaatsvindt, worden de Cranberry's geplukt met plukkammen met een steel eraan. Bij de natte oogst worden percelen onder water gezet, zodat de bessen boven komen drijven en verzameld kunnen worden.

 

cranberry

 

Cranberry's smaken vrij bitter, maar verwerkt tot,
siroop, jam, wijn en sap zijn ze lekker en gezond. Ook gedroogd leent de vrucht zich voor veel doeleinden.
Met deze cranberry maken wij heerlijke culinaire versnaperingen. Bijvoorbeeld tijdens de kerstdagen past een cranberrysaus heel goed bij geroosterd of gebakken vlees en wild. Maar ook tijdens andere jaargetijden past deze combinatie uitstekend.

cranberry

 

cranberry

 

Vandaar ons motto :

Every day a cranberry day