Bladerdeegschelp met hollandaise en cranberrycompote

Benodigdheden:
2 plakken bladerdeeg
150 gram suiker
500 gram boter
5 eidooiers
200 gram cranberry's

Verwarm de oven voor tot 175 graden. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestrooid aanrecht. Het moet ongeveer 2millimeter dik worden. Snijd er 4 cirkels uit met een diameter die overeenkomt met de schaaltjes die u gaat gebruiken. Vet de onderkant van 4 ronde schaaltjes in met boter en vouw de deegcirkels eromheen.
Maak het deeg nat met een kwastje en sprenkel er wat kristalsuiker over. Bak ze gaar in ongeveer 18 minuten. Laat ze iets afkoelen en haal de schelpen van de schaaltjes af.
Breng een pan met water aan de kook waar zo meteen een mengkom met eidooiers op past. Laat de boter op een heel laag vuurtje smelten. Het vet komt nu bovendrijven en dit is het gedeelte wat u gaat gebruiken voor de hollandaise. Doe de eierdooiers met suiker in een mengkom en zet deze op de pan met kokend water. Klop met een garde tot ze stijf en gaar zijn. Haal ze direct van het kokende water af en blijf kloppen tot ze enigszins zijn afgekoeld. Klop nu het botervet er straalsgewijs voorzichtig door. Doe het geheel in een spuitzak met een gladde spuitmond van ongeveer 1centimeter en laat dit opstijven in de koelkast.
Doe de cranberry's met een klein beetje water in een kookpannetje en laat ze op een laag vuur tot compote koken en indikken. Houd goed in de gaten dat het niet aanbrandt op de bodem.
Doe onder in de schelpen een klein lepeltje cranberrycompote en spuit de stijve hollandaise erop tot de rand. Leg hier weer een lepeltje compote op.